به گزارش خبرنگار مهر، معضل کمبود کود شیمیایی در روزهای اخیر موجب بروز صف هایی در مقابل نمایندگی های فروش نهاده های کشاورزی در استان گلستان شده است.
همچنین نایاب شدن کود شیمایی یارانه ای موجب افزایش قیمت کود در بازار آزاد شده است. به گفته برخی کشاورزان از مهرماه سال گذشته تا کنون سهیمه کود شیمیایی تحویل و دریافت نشده است.
به باور آنان، تاخیر در تامین کود سفید ویژه گندم سبب می شود کشاورزان در سال زراعی جاری متحمل خسارتهای زیادی شوند.
آنان با بیان مشکلات فراروی، خواهان اتحاذ تدابیر لازم از سوی مسئولان امر برای رفع مشکلات خود شده اند.
به تاکید آنان مسئولان باید سیستمی پیش بینی کنند تا فرآیند توزیع کود و نهاده های شیمیایی به کشاورزان اصولی انجام شود.
در عین حال مسئولان جهاد کشاورزی گلستان از انجام برنامه ریزی برای رفع مشکل کود سفید کشاورزی در روزهای آتی خبر داده اند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان در این زمینه گفت: مشکل تهیه کود سفید از جمله مشکلات است که کشاورزان منطقه با آن دست و پنجه نرم می کنند.
سید نصیرسیدمحمدی افزود: کل سهیمه کود استان هزار و 423 هزار تن است که تا کنون کود فسفاته 91 درصد، کود ماکرو 90 درصد و کود اوره 65 درصد تامین شده است.
وی اظهار داشت: همزمان با هدفمندی یارانه ها، میزان یارانه ای که به کود داده شد کفاف افزایش قیمت را نمی دهد، از اینرو کارخانجات نیز در تامین هزینه ها و درآمدها با مشکل مواجه شدند.
وی عنوان کرد: همچنین بخشی از مشکلات نیز به یارانه ها و بخشی دیگر به تعطیلی نوروز و سرمای آخر سال بر می گردد.
سیدمحمدی یادآور شد: با این حال تنها استانی هستیم که به کارخانه بجنورد نماینده فرستادیم و میزان قابل توجهی سهمیه به استان تخصیص داده شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان افزود: با توجه مشکلات موجود دولت تصمیم گرفته کود نیمه یارانه ای ارائه دهد و گلستان اولین استانی بود که در این زمینه اقدام کرد.
وی افزود: در این زمینه یک سهمیه در نظر گرفته شد که 1300 تن سهیمه کود نیمه یارنه ای برای استان است که تا کنون 700 تن حمل شد.
سیدمحمدی خواهان حذف سهیمه کود نیمه یارانه ای شد و گفت: اگر محدودیت سهیمه برداشته شود موجب افزایش تولید و رفع مسائل خواهد شد.
وی یادآور شد: کارخانه بجنورد برای 10 استان تامین کود دارد و در کنار آن امیدواریم سقف کود نیمه یارانه ای برداشته و مشکل رفع شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان عنوان کرد: در عین حال کاهش رشد گندم تنها مربوط به کمبود کود نیست، یک دوره سرمای سخت در استان داشتیم و آبگرفتگی در مزارع و میزان ابرناکی نیز تاثیر می گذارد.
گلستان بیش از 380 هزار هکتار مزارع گندم دارد و سالانه بیش از یک میلیون تن گندم در آن تولید می شود.
نظر شما